Over Studio Qualia

Studio QualiaQUALIA: What it is like to have an experience?
Qualia include the ways things look, sound and smell, the way it feels to have a pain, and more generally, what it’s like to have experiential mental states. (‘Qualia’ is the plural of ‘quale’.) Qualia are experiential properties of sensations, feelings, perceptions and, more controversially, thoughts and desires as well. But, so defined, who could deny that qualia exist? (bron: New York University)


Welkom bij Studio Qualia.
Studio Qualia biedt een platform voor persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie door de activatie van een sterker bewustzijn.

Waarom Studio Qualia?
Studio Qualia wil mensen inspireren te reflecteren over het leven in het geheel en de persoonlijke, unieke positie daarbinnen. Belangrijkste vragen zijn:

  • wie ben ik?
  • wie wil ik zijn?
  • hoe kan ik dit realiseren?

Studio Qualia heeft als doel de lezers nieuwsgierig te maken naar o.a. het leven als geheel, de samenleving als onvermijdelijke onderdeel, de leefomgeving als directe invloed en de eigen, individuele plaats daarbinnen.
Vragen die ontstaan binnen deze zoektocht zijn niet alleen te beantwoorden vanuit het mentale vlak (wat zegt dit?), maar onlosmakelijk verbonden aan ook het fysieke vlak (hoe voelt dit in mijn lichaam?), emotionele vlak (hoe beleef ik dit?) en het spirituele vlak (wie ben ik?). Om de vragen te beantwoorden is het belangrijke dat bewustwording wordt ontwikkeld.

Studio Qualia bestaat uit drie onderdelen, allemaal gericht op het creëren van een groter bewustzijn in lichaam, gevoel, verstand en geest.

  1. Qualia blog ~ inspiratie en nieuwsgierigheid
  2. Yoga ~ activatie van fysieke bewustwording en ontspanning
  3. Life Coaching ~ ondersteuning op persoonlijke vraagstukken

Betekenis van Qualia
Qualia is een individuele, uniek persoonlijke ervaring tijdens een zintuigelijke waarneming. Dit deel van de waarneming is niet te vatten in uitleg, beeld, formules of statistieken en is daardoor een kenmerkend deel van het individue. Qualia is een begrip uit zowel de filosofie als ook de wetenschap, waar nog veel onenigheid en onduidelijk over bestaat.

Visie Studio Qualia
Qualia bevat naar mijn idee de persoonlijke ‘eigen-wijsheid’ van elk individue. Door de qualia zijn wij uniek en creëren wij onze eigen werkelijkheid. Het bewust worden en waardering van deze unieke qualia zorgt ervoor dat mensen meer in lijn van de eigen wensen en behoeften gaan leven en hierdoor meer kwaliteit kunnen halen uit het bestaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s